intouch tantra sessie

Het begrip tantra refereert aan een esoterische traditie die gecombineerd kan worden met meditatie en oefeningen. Bij deze sessie worden soms ook klankschalen gebruikt.

Bij de intouch tantra sessie beginnen we met een ritueel met sarong. Dit is om op elkaar af te stemmen. Tijdens dit ritueel wordt het lichaam met de sarong licht aangeraakt. Ook wordt de bewuste ademhaling geoefend. Langzame zachte vloeiende strijkingen wisselen af met stevige krachtige aanrakingen.

Bij een tantra sessie wordt energie opgebouwd en verspreid over het hele lichaam. De massage nodigt uit om je helemaal over te geven aan de aanraking en aan de energie die door je lijf stroomt. Energie wordt opgebouwd door de verbonden ademhaling. De vrijgekomen energie kan gebruikt worden om oude patronen achter je te laten en nieuwe ervaringen op te doen. Tantra gaat over vrijheid en je vrij voelen. Ik hoor vaak dat de tantra sessie wordt beleefd als een mooie verbinding tussen ademhaling, spiritualiteit en sensualiteit. Een reis door het lichaam waarbij niet alleen het lichaam, maar ook diepere lagen geraakt worden. Bij de tantra ligt de essentie op de verbinding met jezelf.