Ethiek

Voordat wij met de sessie beginnen, vind een inleidend gesprek plaats. In het inleidend gesprek worden afspraken gemaakt over de sessie. Als ontvanger ben je kwetsbaar waardoor ik jouw grenzen zal respecteren. In de inleiding wordt ook het verloop van de sessie duidelijk uitgelegd zodat je weet wat je kunt verwachten tijdens de sessie, maar ook daarna. Effecten van de massage kunnen zich ook op een later tijdstip manifesteren, nĂ¡ de sessie.

Indien de vraag van de klant het toelaat worden coaching gesprekken en therapeutische interventies als onderdeel van de sessie ingebracht.

Wij bespreken dan ook welke delen van je lichaam aangeraakt mogen worden en welke niet. Daarbij check ik of zich in je leven t.a.v. het aanraken nare (grensoverschrijdende) situaties hebben plaatsgevonden.

Tijdens de sessie zal ik met regelmaat vragen hoe jij de sessie ervaart en of de aanraking als prettig of onprettig ervaren wordt.

Wanneer jij iets niet prettig vindt, je ongemakkelijk of onveilig voelt, dan kun je dit op ieder moment aangeven tijdens de massage. We spreken vooraf af, dat dit ook kan door middel van een teken met je hand. De sessie wordt dan direct onderbroken waarna wij samen in gesprek gaan.

Aan het einde wil ik graag weten hoe jij de sessie beleefd hebt.